Volontära!

Festivalen växer och vi behöver ständigt fler som vill vara med och göra den bättre. När du är volontär hos oss hjälper du inte bara till att stärka festivalen – du blir också en del av en av de roligaste, mest dynamiska arbetsgrupperna som finns.

Internationellt har FFF ett rykte om att vara en av de mest inbjudande och gemenskapliga genrefilmfestivalerna som finns och det tänker vi fortsätta vara! Därför söker vi fler schyssta människor som vill jobba med oss.

Arbetsmängden och tiderna varierar beroende på post och önskemål. Vill man så finns det arbete att göra hela året, men flest folk behövs precis runt festivalveckan. Alla volontärer får gratis inträde till filmerna i mån av plats, samt till våra fester och events. De som arbetar långa pass blir bjudna på middag på någon av de restauranger vi samarbetar med. Ideellt arbete som det här är också en av de finaste meriterna man kan ha på sitt CV.

Men framför allt vinner alla volontärer högvis med tacksamhet, kärlek och god karma – och den där varma, mjuka känslan man får inombords när man inser att man har varit med och gjort någonting riktigt fantastiskt.

 


Så vad kan jag göra, hör jag dig fråga?

EventsFestfixare och servitörer sökes till vårt event-team! Du kommer bland annat att ställa i ordning och dekorera våra festlokaler och VIP-loungen och servera dricka och tilltugg på festerna (främst invigningen och avslutningen men mer kan tillkomma).


HospitalityGästvärdar till våra internationella gäster. Adoptera en alldeles egen regissör för några dagar, visa runt den, ge den mat och drick öl med den. Du måste vara punktlig, konstant tillgänglig (det händer att de går vilse eller behöver hjälp med något), och väldigt pålitlig.


BiografvärdarBiografvärdarna kontrollerar biljetter, samt delar ut och samlar in röstkort. Värdarna måste vara på plats både före och efter filmen – och kan med fördel gå in och se filmen i mellantiden om det finns plats.


KassapersonalUppgifterna är ganska straightforward, du säljer biljetter och merchandise och informerar om filmerna och om festivalen. Eftersom du är den första många av våra besökare träffar från ”vår sida” är det viktigt att du är social, öppen och påläst om vårt program!


ChaufförerChaufförer behövs för att köra våra gäster och gästvärdar fram och tillbaka till Kastrup och för att frakta dricka, dekorationer och människor till och från fester och dylikt. Festivalen fixar bilar, så det enda som krävs är körkort och pålitlighet.

FotograferVi söker duktiga fotografer som kan dokumentera festivalen i bilder! Egen kamera krävs.

Om det finns något du kan tänka dig att göra för festivalen som inte är nämnt ovan – kontakta oss och berätta om din idé! Maila volontarfff@gmail.com

Anmäl er här

 


 

Lämna en kommentar