Lund Fantastic Film Festival 2020 Reveals Poster and Announces Hybrid Edition

Artist: Thea Arnman

At age 26, Lund Fantastic shows no signs of slowing down and is proud to go through with its 2020 edition (October 28 – November 1), even if the current state of the world brings changes to the usual format.  

For its 26th edition, Lund Fantastic chooses to host the majority of its screenings online. For the second year in a row, the festival partners with Spamflix – a VOD platform with a focus on cult content – to support the online segment of the festival. Alongside the virtual segment, the festival will host a select few physical screenings, in Lund, during the 5-day festival.  

Statement by festival director, Maritte Sørensen:

“We acknowledge what is happening in the world and the film industry and do our best to adapt in the best possible way, with the means that we have. Worst case scenario for us would be to cancel our festival due to a second wave of Covid-19 and we have therefore made the decision to implement a hybrid model for the festival 2020. Our physical screenings are of course only possible if things don’t get worse, but by having an online segment, we ensure we can present a line-up for our audience, no matter what.”

In addition to announcing its hybrid format, Lund Fantastic is also excited to share the poster of this year’s edition, designed by local artist Thea Arnman. The festival’s constant development and the analog origin of film serve as major inspirations for the 2020 poster.

Arnman’s art tends to incorporate different media and moves between the borders of beauty, the horrific and the grotesque. A closer look at her work can be found on instagram (@cryztalduzzt).


Svenska

På sitt 26:e år är det fortfarande full fart på Lund Fantastic Filmfestival som med stolthet kan presentera eventet 2020 (28 oktober till 1 november), som såklart är anpassat efter den aktuella världssituationen. 

I årets upplaga kommer Lund Fantastic primärt presentera online visningar. För andra året i rad samarbetar festivalen med Spamflix, en VOD plattform med fokus på kultfilmer, till festivalens visningar online. Under festivalens fem dagar hålls det därtill utvalda visningar på plats i Lund.

Uttalande från festivaldirektör Maritte Sørensen:

“Vi är medvetna om och respekterar den situation världen och filmindustrin befinner sig i och vi försöker att anpassa oss utifrån våra förmågor. Vi har valt att införa årets hybridmodell för att vara säkra på att kunna genomföra festivalen, också om COVID-19 skulle få en andra våg. Våra fysiska visningar är såklart endast möjliga att genomföra om det fortfarande anses vara okej med denna typen av sammankomster under tiden för festivalen. Genom att erbjuda visningar online kan vi under alla möjliga situationer säkra oss en fantastisk filmupplevelse för vår publik.”

Förutom årets nya hybridformat kan Lund Fantastic också stolt presentera årets affisch, som är designad av den lokala konstnären Thea Arnman. Arnman är nitton år och studera konstvetenskap samt gör illustratörsuppdrag, bland annat för “The Nosleep Podcast”. Hon har länge följt festivalen och har ett stort filmintresse som präglar hennes kreativitet. Affischen för år 2020 är inspirerad av festivalens konstanta utveckling men också av filmens analoga ursprung. Arnmans konst använder sig av olika typer av media och rör sig runt gränserna av skönhet, skräck och det groteska. En närmare blick på hennes verk finns på Instagram: (@cryztalduzzt).