Zombeavers

Naturens hämnd har aldrig varit grymmare. Ett tjejgäng bestämmer sig för att ta en paus från pojkvännerna och dra ut till stugan vid sjön, en sjö där industriellt avfall har spillt ut. Föga oväntat dyker killarna upp och tjatar sig till att stanna. Dålig stämning uppstår när en extremt aggressiv bäver har tagit sig in badrummet. Den blir prompt ihjälslagen och dumpad på verandan, men morgonen därpå är den försvunnen. Allt som är kvar är de blodiga spåren efter bäverfötter…

Den tydliga inspirationen från klassiska skräckrullar som The Thing och Den onda dockan tas hela vägen med praktiska effekter från Creature Effects (Army of Darkness, 300), som byggt animatroniska bäverzombies, och den där oklara, dynamiska blandningen mellan allvar och självdistans. Stämningen förkroppsligas av en sunkig jägare spelad av b-filmsfavoriten Rex Linn (CSI: Miami).

Högoktanig monsteraction, osympatiska karaktärer, grotesk äckelhumor och en liten söt hund, allt i bästa 80-talsnihilistiska stil. Lugn, det hinns ändå med ogenomtänkt badande.

Lämna en kommentar