WITHER

Låt oss ta varandra i hand och sjunga We Shall Overcome, en gång för alla. Låt oss tillintetgöra och begrava våra fördomar om att ”svensk” och ”skräckfilm” är ord som inte går ihop. Låt oss sedan lyckoskutta inför Wither, en utsökt rå mash-up av klassisk blodfest á la Evil Dead och gammelsvensk, skogstokig folksägen!

Sonny Laguna och Tommy Wiklund har med ett flerbottnat brutalt manus, exceptionell talang på sminkavdelningen och stilsäkra skådespelare som Lisa Henni (Snabba Cash) och Johannes Brost (iklädd en oklanderlig skogshuggaroutfit och förståeligt bister uppsyn), skapat ett stycke härligt slafsig svensk zombiehistoria.

Albin blir tipsad om ett till synes obebott hus långt till skogs och tar med flickvän och polare för en weekend av reunion och pa-aarty! Men underjordens varelser, varelser som kan sluka dig med bara en blick, de är inte glada över besöket. Missa inte världspremiären av denna blodtransfusion till genre-Sverige!

Afsaneh Larsson

Gäster på plats: Sonny Laguna, Tommy Wiklund, David Liljeblad

(Filmen visas i samarbete med Non Stop Entertainment)

_________________________
Förfilm: Sunset Day
The Corp tror de kan skjuta upp världens undergång, Sunset Day, genom att döda utvalda personer. En medlem i The Corp har fått nog. Märkt av en händelse i barndomen ifrågasätter han organisationens agerande.
Regi: Josep Antoni Duran
Land: Spanien År: 2011 Längd: 14 min 52 s

(Sunset Day har möjlighet att vinna en Méliès d’Argent (Silverméliès) för bästa kortfilm)
_________________________

Lämna en kommentar