Vampires

En grupp belgiska journalister har för första gången fått möjligheten att med sitt kamerateam följa en vampyrfamiljs liv där de bor mitt bland människor. Filmteamet tas emot av vampyren Georges, hans vampyrhustru Bertha och deras två vampyrbarn Samson och Grace. Vi får bland annat följa med när de köper nya kistor, umgås andra vampyrer och får spännande inblickar i såväl deras familjeliv som matvanor. Dottern Grace visar sig vara något av familjens problembarn, som hellre skulle vilja vara en levande människa än vampyr. Dessutom har familjen återkommande konflikter med de som bor i källaren.

Vampires är en låtsasdokumentär, och uppvisar en hel del likheter med den nu smått klassiska Belgiska kultfilmen Man Bites Dog (i vilken ett filmteam följer en seriemördare).

Skillnaderna består till största delen i, förutom valet av tema, att filmen har en något lättsammare ton. Detta är en nyskapande vampyrfilm som är underbart skruvad, med ett intelligent skrivet manus och fina skådespelarinsatser.

Filmen har blivit en riktig festivalfavorit och visats på bl a Bryssels Fantastiska Film festival och på Fantasia i Montreal.

Maximillian Lestander

Lämna en kommentar