These final hours

Det är sällan att en film lämnar hårdnackade festivalprogramsättare fastnaglade i biostolarna utan att kunna röra sig medan eftertexterna rullar, men det var precis vad som hände tre av oss efter visningen av These Final Hours i Berlin tidigare i år.

Jorden har 12 timmar kvar och vi får tillbringa dem med James, en man som bestämt sig för att spendera dem på att ta sig till den bokstavliga sista festen – men ödet och en liten flicka som heter Rose kommer emellan. Från den enkla grunden skapar Zak Hilditch en våldsam, mörk men stundtals vacker berättelse om botgörelse, kärlek och vilja i skuggan av vår världs sista skälvande stunder.

Australien har tidigare gett oss postapokalyptiska höjdpunkter som Mad Max-trilogin samt på senare tid The Rover och jag skulle inte tveka över att placera These Final Hours i samma fina sällskap. Filmen påminner också väldigt mycket om The Last of Us, ett av förra årets mest hyllade tv-spel, och även de Walking Dead-spel som Telltale givit ut. Ni som gillar dessa spel borde verkligen se till att vara först i kön när vi släpper biljetterna och det borde alla andra också!

Lämna en kommentar