The Wild Hunt

Erik åker ut i de kanadensiska skogarna för att leta reda på sin flickvän Evelyn, som har åkt iväg på fantasylajv tillsammans med hans bror (lajv är en försvenskning av det engelska ordet live, i detta fall från Live-Action Role Play; i Sverige också kallat levande rollspel). Väl där dras han motvilligt in i deras värld, en värld där verkliga konflikter förvandlar spelet till blodigt allvar, med tragiska konsekvenser som följd.

I huvudsak ett drama, The Wild Hunt har till en början en något komisk ton, men där komiken snarare ligger i kulturkrocken mellan lajvarna och huvudpersonen än på lajvarnas bekostnad. Filmen slår snart på en mörkare ton och närmar sig snarast en tragedi, med många likheter med till exempel William Goldings Lord of the Flies.

The Wild Hunt är en tankeväckande utforskning av fantasi och eskapism, önskningar och besatthet, med komplexa karaktärer. Filmen, som är den kanadensiske regissören Alexandre Franchis debutfilm, vann priset för ”Best Canadian First Feature Film” 2009 på filmfestivalen i Toronto och publikpriset på årets Slamdance festival.

Maximillian Lestander

Lämna en kommentar