The Strange colour of your body’s tears

Det belgiska regiparet bakom Amer (2010) är tillbaka med denna surrealistiska och blodiga gåta.

När Dan Kristiensen återvänder till sin lägenhet från en affärsresa upptäcker han att hans hustru har försvunnit utan spår. Dan går från dörr till dörr i huset för att söka efter henne, men blir istället fångad i en labyrint av psykologisk terror.

The Strange Colour of Your Body’s Tears bjuder publiken på en resa i ett universum där varje försökt att lösa gåtan tar oss djupare i huvudpersonens mörka avgrund. Farlig erotik, blodiga möten och förvrängda identitet fångas i intensiva färger av fotografen Manuel Dacosse. Bauhaus inredning, Art Nouveau- interiör och spektakulär barockarkitektur utgör denna mardrömslika labyrint, en värld som utforskas tack vare danska skådespelaren Klaus Tange fysiska närvaro.

Som hyllning till 70-talets Eurohorrorfantasier med visuell glans och oväntade vändningar i berättelsen bejakar den varenda fan av Lynch, Zulawski, Godard och Borges. Men det är faktiskt The Strange Colour of Your Body’s Tears oslagbara originalitet och dess berättarmod som gör den till en enastående filmisk upplevelse.

Kortfilmen Out of bounds visas som förfilm.

Lämna en kommentar