The Samurai

Der Samurai är en härligt queer arthouseslasher. En thriller som blandar både realistiska och (mar)drömska bilder med fontänsprutande blod.

Den här moderna sagan inleds med att vargen stryker runt i skogen vid den lilla staden. Filmens protagonist och hämmade underdog, Jacob Wolski, försöker hålla faran under kontroll genom att ge den föda. I staden hånas han. I skogen möter han en mystisk främling i form av en katanasvingande samuraj klädd i brudklänning. En främling som Jacob känner sig dragen till. Samurajen tar sig mot staden och lämnar efter sig ett spår av förödelse. Kommer Jacob att kunna kontrollera samurajen och stoppa förödelsen? Eller kommer han att förföras av samurajens sätt?

Kleinert ville göra en film som bryter mot den nuvarande tyska genremarknadens konventioner. Han ger oss här en film som balanserar mellan verklighet och dröm. En film som kommer att dela publiken då den gör vad den vill och skiter fullständigt i vilken väg du vill att den ska ta. Oavsett vilket läger du hamnar i så kan vi garantera en slutscen du sent kommer att glömma.

Lämna en kommentar