THE INCIDENT

Du jobbar i bespisningen på en rättspsykiatrisk anstalt i mitten av ingenstans, Washington State. Det är 1989, en grå dag och du är trött efter en sen spelning med ditt band. Tjockt glas skiljer dig och dina vänner från galningarna. Det är obehagligt, men de är tacksamt nog nerdrogade och där finns vakter som skyddar dig om något skulle gå fel. Du hör åska utanför. Det sista du ser innan strömmen går är att några fångar inte sväljer sina piller. Nu är du inlåst, med dem. Inget kan hålla dem tillbaka, ingen hindrar dem från att göra vad de vill med varken vakterna, varandra eller dig.

Alexandre Courtés, känd för sina slående musikvideos för The White Stripes och U2, låter sin spelfilmsdebut gå hela vägen in i galenskapen. En smart, snygg och tålmodig uppbyggnad mot ett vansinnigt blodbad, fyllt av fruktansvärda scener som känns både äkta och besvärande nära, som nästan får ditt hjärta att stanna. Den är ett måste, något du inte får blunda för.

Joakim Sten

Gäst på plats: Alexandre Courtès

(Filmen visas i samarbete med Njuta Films)

_________________________
Förfilm: Legend
En tioårig flicka åker på en biltur med sin familj. Hon läser en legend om en flock vargar som kidnappar ett människobarn. Men är det verkligen bara en legend?
Regi: Pau Teixidor
Land: Spanien År: 2011 Längd: 15 min 45 s
_________________________

Lämna en kommentar