The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec

Vad hade hänt om Amélie Poulain blivit inspirerad av Indiana Jones? De som följt producent och regijätten Luc Bessons karriär det sista årtiondet vet mer än väl att han lagt ned blodiga actionrullar till fördel för mer äventyrsbetonad underhållning.

När han nu ger sig i kast med landsmannen Jacques Tardis serietidningshjältinna Adéle blancsec, drar Besson ur alla spärrar. Adéle är en cynisk och uppfinningsrik författarinna i Paris under 1910-talet som lessnat på att skriva och förvandlar sig till en undersökande journalist. Men den som tror att det här är en Tintin-liknande historia är helt fel ute.
Innan andra akten har vi redan introducerats till en flygödla, en mumie, tjocka mustascher, onda män, monoklar och hela härligheten som är Paris. Det finurliga är att trots att filmer är galen, absurd och fartfylld, blir den aldrig dum. Publiken underskattas aldrig, utan får fantastisk underhållning för varenda krona. The Extraordinary Adventures of Adéle Blanc-sec är en film för alla som vill njuta av en äventyrsfilm där genren verkligen drivs till sin spets.

Joakim Sten

Kommentarer
3 kommentarer till “The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec”
  1. Arian skriver:

    Engelsk text?

  2. 76Jacques skriver:

    Hello blogger, i must say you have hi quality articles here.
    Your website can go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Lämna en kommentar