Soulmate

I utkanten av en liten walesisk by ligger Talbothuset, för byinvånarna en ständig påminnelse om vad som hände för så många år sedan. Hit kommer Audrey efter sitt självmordsförsök för att reda ut sina känslor kring sitt förflutna.

Som att det inte vore nog att vara ensam med sina tankar i ett stort främmande hus, så börjar det höras oväsen om nätterna och en man tycks röra sig runt i skuggorna. Allt verkar komma från det låsta rummet på ovanvåningen, där ingen ska ha varit på åratal. När Audrey söker svar hos sina hyresvärdar, ett äldre par i byn, undviker de ämnet. Hon lämnas ensam med den större frågan: vad vill närvaron egentligen henne?

Den gotiskt romantiska stämningen och de lantligt vackra omgivningarna är i centrum i Centurion-skådespelerskan Axelle Carolyns långfilmsdebut som regissör. Det är ett stillsamt drama om vägen tillbaka till ett normalt liv samtidigt som det är en återhållsam spökhistoria enligt klassisk modell. Mysteriet drivs framåt av spelet mellan karaktärerna när vi tillsammans med Audrey upptäcker vad som ligger bakom bygdens hemlighetsmakeri.

 

Lämna en kommentar