Skånskt Kortfilmspaket

På årets festival kommer vi sätta speciellt fokus på fantastiska kortfilmer från Skåne som kommer presenteras i ett alladeles eget kortfilmpaket

Visningen kommer följas upp av en diskussionspanel om hur det är att göra fantastisk film i regionen .

Kortfilmspaketet består av följande filmer:

 

Vidundret

En apotekare kommer till en stad där hennes tjänster inte behövs då alla mår så förbaskat bra. Det ”problemet” löser hon genom att frammana ett väsen, ett något, som gör att alla drabbas av mardrömmar, för vilket apotekaren naturligtvis har en bot.

Regi: Rafael Pettersson

 

Superhjälten

Små barn tror alltid att deras föräldrar kan göra vad som helst. Men lilla Sonja tar det steget längre och en sliten, blåslagen pappa blir… en superhjälte! En vacker film som visar oss farorna med en överaktiv fantasi.

Regi: Csaba Bene Perlenberg

 

Laura

Laura kör över och dödar en man med bilen. Hon tar hem honom, tvättar och behåller honom. Hon äter och sover med honom och i övrigt förvarar hon honom i frysen. Efter ett besök av hennes syster inser hon att hon inte kan fortsätta så här.

Regi: Carin Bräck

 

Tune For Two

En snöig grusväg. Två män. En avrättning. Men… vad händer? Välgjord, överraskande, snygg, speciell och satans svår att skriva om.

Regi: Gunnar Järvstad

 

The Mighty Hunter

När den lite knäppe storviltjägaren gått till sängs under alla sina troféer på väggen börja dessa att smida planer på att hämnas morden på dem alla. Tag varning jägare!

Regi: Michael Ekblad

 

The Musical Mister Finch

Animation om den lille musikern Mr Finch som sitter inspärrad i en fågelbur där han dagarna i ända måste spela för att behaga en gammal elak ragata. En dag tar han chansen att rymma, för hur kan det bli värre än det är?

Regi: Michael Ekblad

 

Lämna en kommentar