Psychonauts, The Forgotten Children

psychonauts-the-forgotten-children
Den tonårsrebelliska musen Dinky överlevde den förödande industriolyckan på ön flera år tidigare – men ska det här verkligen föreställa ett liv? Den post-apokalyptiska tillvaron kantas av mörker, död, oförstående föräldrar, depression, limsniffande gansterråttor, droger, psykoser och demoner och Dinky har fått nog. Det har blivit dags att lämna denna gudsförgätna gravplats till ö. Men hon vägrar lämna den tystlåtne utbölingen Birdboy efter sig.

Psychonauts, The Forgotten Children bygger på regissören, serietecknaren och illustratören Alberto Vázquezs egna grafiska novell ”Psiconautas”. Redan år 2010 skapade Vázquez den flerfaldigt prisbelönta kortfilmen Birdboy som kan ses som en prolog till den ljuvliga långfilm vi nu kan bjuda på.

Trots att invånarna i Psychonauts, The Forgotten Children är tillsynes jättesöta är denna mörka sagopärla verkligen inget för barn. Med såväl humor som djupsinne, becksvart samhällskritik som obeveklig värme är berättelsen om Dinky, Birdboy och de andra en av årets allra bästa och mest säregna animerade filmer.

Lämna en kommentar