Primal

Australien fortsätter att vara ett av de absolut mest intressanta länderna när det kommer till genrefilm. Förra året hade vi en hel sektion dedikerad till landet, och i år visar vi åter filmer från landet därunder.

En av dessa filmer är Josh Reeds Primal. I filmen får vi följa ett gäng vänner som följt med antropologi-studenten Dace ut i vildmarken på jakt efter en legendarisk 12000 år gammal klippmålning. En klippmålning som bara setts av en enda människa förut; en pionjär som strax efter att han sett målningen drabbades av galenskap och mördade hela sin familj.

Mot alla odds hittar de målningen. Strax därefter insjuknar en av dem efter att ha badat i ett närliggande vatten och deras utflykt börjar mer och mer likna en mardröm. Hon blir snabbt allt sjukare och utvecklar snart ett våldsamt och djuriskt beteende. Hon börjar attackera resten av gruppen, som snart inser de att de står öga mot öga med en uråldrig ondska.

Reed, vars pappa Colin Eggleston gjorde genreklassikern The Long Weekend, skapar med Primal en tät och välgjord vildmarksskräckis som stegrande bygger upp känslan av obehag och spänning ända fram till det slutgiltiga crescendot!

Johan Barrander

Lämna en kommentar