Bieffekterna

Närproducerad scifi – hur ofta får vi chans att servera denna delikatess på FFF? Vi är mycket stolta över att äntligen kunna få göra det med Origin i vårt program. Denna lokalt producerade science fiction-film snurrar in oss i en berättelse om inget mindre än bio-hacking och är Andreas Climent and André Hedetofts första långfilm.

När den ambitiösa forskarstudenten Julia och medstudenten och programmeraren Rebecca försöker få celler att åldras långsammare och är på väg att bryta ny mark de får veta att Julias pojkvän Erik har en dödlig sjukdom. När han blir värre, ser de tillslut inget annat alternativ än att bryta alla moraliska koder för att hitta ett botemedel. I hemlighet bygger de ett labb i sin lägenhet och börja experimentera – med hjälp av Erik som en mänsklig försökskanin.

Först verkar allt gå bra, fantastiskt bra. Men snart upptäcker de att Eriks celler visar tecken på oväntade biverkningar. De har lyckats uppgradera kroppens egenskaper. Men vad som först verkar vara något roligt och spännande visar sig vara mycket farligare än de någonsin hade kunnat tro…

Lämna en kommentar