Open Windows

Elijah Wood och Sasha Grey är ofrivilliga spelpjäser i en innovativ voyeurthriller som ger viktiga kommentarer på medie- och övervakningssamhället.

Nick är filmstjärnan Jill Goddards största fan, och går med i en tävling för att vinna en middag med henne. Nick vinner tävlingen, men förnekas sin vinst. Han kontaktas då av någon som kallar sig Chord, som ger honom möjligheten att spionera på Jill utan hennes kännedom via alltifrån övervakningskameror till hennes egen webcam.

Nacho Vigalondo (Time Crimes, Extraterrestrial) har skapat en slags sofistikerad desktopversion av Hitchcocks Rear Window. I takt med att vår huvudperson alltmer tappar greppet om ett stalkande som är mer och mer påtvingat av utpressning, leds tankarna till dokusåpor, övervakning och kändiskultur på ett sätt som både ifrågasätter och utmanar. Både Jill och Nick är moraliskt tveksamma offer i Open Windows. Men vad är vår egen roll här, som tittare, som publik? Är inte vi också lika skyldiga, lika mycket offer?

Kortfilmen Grace under pressure visas som förfilm.

 

Kommentarer
1 kommentar till “Open Windows”
  1. Pavel skriver:

    Es una verdadera pena que Osama Bin Laden haya paadso a mejor vida, porque una entrevista en Go Ibiza Go hubiera sido un documento de valor incalculable.He visto el video esta maf1ana, y me he reeddo tanto que el pedloro se me ha puesto por corbata, dicho sea de paso.

Lämna en kommentar