Mars

Upptäckten av liv på planeten Mars blir upptakten till en rymdkapplöpning mellan NASA och ESA när NASA astronauterna Charlie Brownsville, Hank Morrison och Doktor Casey Cook konkurrerar mot en intelligent robotsond från ESA för att ta först reda på vad som händer på den röda planeten. I Mars får vi följa dessa tre astronauter på den första bemannade rymdfärden till vår granne i solsystemet. På vägen utsätts de för livshotande olyckor, tvivel, besvärliga reportrar och de långa tråkiga perioder som långa rymdresor innehåller. Vi får också erfara att kärleken – biologisk, andlig eller till och med mekanisk – kan frodas på olika sätt.

Denna romantiska science-fiction komedi berättas i ett seriealbums lekfulla format, med hjälp av en unik animationsteknik särkilt utvecklad för filmen av regissören Geoff Marslett. Under ytan är Mars också en utforskning av själva utforskningen. Varför vill vi veta vad som finns där ute? Hur reagerar vi på vad vi finner? Och var passar kärleken in i det hela?

I rollerna ser vi bl a den amerikanske kultikonen Kinky Friedman, serieskaparen James Kochalka, och mumblecore ikonen Mark Duplass.

Maximillian Lestander

Lämna en kommentar