Machotaildrop

Vad får man om man tar en del skateboardfilm, en del Kalle och Chokladfabriken, en del The Warriors och mixar det hela med en skopa surrealism, lite konsumtionskritik, en tesked Kubrick, och avslutar med en flaska Wes Anderson?

Jo, du får det lilla underverket Machotaildop!

I en värld där skateboarding är den högsta konstformen och där proffsen bor i barocka slott, drömmer den unge Walter Rhum om den högsta äran: att få vara en del av Machotaildrop. Det mest prestigefyllda skateboardföretaget, lett av den excentriske The Baron.

Walters dröm går i uppfyllelse och snart börjar The Baron att grooma honom för att ta platsen som Machotaildrops nya stora stjärna! Men Walters drömliv förvandlas sakta men säkert till en mardröm. Baronens storhetsvansinne blir allt värre och det laglösa skateboardgänget The Manwolfes har beslutat sig för att göra slut på The Baron och hans imperium för gott!

Det är inte lätt att med ord beskriva Corey Adams och Alex Craigs film, den är till bredden fylld av fantasifulla och fullkomligt absurda scener, situationer och är något av det mest häpnadsväckande jag sett på mycket länge. Missa för guds skull inte chansen att se den här briljanta lilla filmen, och nej du behöver inte gilla skateboarding för att uppskatta filmens magi!

Johan Barrander

Lämna en kommentar