LFO: The Movie

Något så ovanligt som en snygg, smart, rolig och välgjord svensk science fiction-film, gjord på vårt egna känslokalla, minimalistiskt råa vis.

En ganska tråkig och väldigt ensam medelålders man upptäcker en dag att han kan hypnotisera och kontrollera andra människor genom att använda vissa specifika ljudfrekvenser. Med en ivrig vetenskaplig mani testar han genast tekniken på sina intet ont anande, nyinflyttade grannar. Men det dröjer inte länge innan han tar det ett steg för långt, och sen ytterligare två. Det som börjar som ett vanligt, hederligt maktmissbruk visar sig ha konsekvenser, inte bara för det stackars paret utan för hela mänskligheten.

Den vana FFF:aren kommer att kunna dra starka tematiska paralleller till fjolårets favorit OXV: The Manual. Men till skillnad från den är LFO inspelad på bara 10 dagar och har ett fantastiskt elektroniskt soundtrack med mycket roligt för både syntälskaren och alla andra. Filmen har redan åkt ett segertåg världen runt och fått ett strålande bemötande på olika festivaler och har vunnit pris för ”bästa film” upprepade gånger. Nu är det vår tur att bli hypnotiserade

 

Lämna en kommentar