KILLER JOE

Den Oscarsbelönade regissören bakom Exorcisten och The French Connection, och en Pulitzerprisbelönad manusförfattare är kockarna till denna vidriga men o-så-utsökta lilla Texas Noir serverad med statens egen delikatess Matthew McConaughey i titelrollen som en snut med lukrativt extraknäck som hitman. Han kontaktas av Chris (Emile Hirsch) som vill ha hjälp med att sopa sin mamma under mattan för att betala en spelskuld med försäkringspengarna. Detta blir startskottet för en Coensk ond spiral av händelser i en film som dryper av en humor lika svart som Texas olja.

Utanför studiosystemets kontrollramar behöver 76-årige William Friedkin inte längre hålla tillbaka på varken sex, våld eller nakenhet vilket landat Killer Joe den ökända NC-17 ratingen i USA. Vill ni uppleva ett barnförbjudet Texas bortom turistbroschyrerna och samtidigt njuta av en McConaughey i högform, som inte är reducerad till en tvättbräda, är Killer Joe filmen för dig.

Jakob Åsell

(Filmen visas i samarbete med Noble Entertainment)

_________________________
Förfilm: My Brother’s Keeper
I My Brother’s Keeper (Or How Not to Survive the Apocalypse) tvingas Jess försöka överleva apokalypsen tillsammans med sin töntige bror istället för sin medicinskt och militärt tränade pojkvän. Brodern tycker inte det är så farligt. De har ju snacks.
Regi: Jen Moss
Land
: UK År: 2012 Längd: 5 min 50 s
_________________________

Lämna en kommentar