Juleblod

Julen kommer tidigt i år! Till årets slutceremoni kommer vi att ha både en kort- och en långfilm. Vi börjar med kortfilmen Krampus, av Christof Pils. Som traditionen dikterar i södra Tyskland besöker 2 män familjer och spelar Saint Nicholas och Krampus. Krampus är den som enligt legenden straffar de barn som har varit dåliga. I denna version har legenden en kärna av sanning men på vilket sätt får man inte veta förrän i slutet.

Men julgalenskaperna slutar inte här, sen visar vi Reinert Kills Juleblod. Kill har bland annat gjort kostymdesign till Død Snø och är nu tillbaka med sin egen film. En seriemördare som heter Nisse har härjat Norge varje julafton de senaste 13 åren, och i år har han satt sina ögon på norra Norge. Detektiv Rasch och Hansen är fast beslutna att fånga mördaren innan han slår igen, men med julen precis runt hörnet kämpar de två detektiven mot tiden. Självklart har en grupp vänner bestämt sig för att tillbringa jul i norra Norge, utan en tanke på de faror som ligger framför dem.

Vi är väldigt exalterade för världspremiären av Juleblod och seriöst man måste tycka om en jätte-liknande seriemördare, en mordbo, i Norge, på julafton?

Text: Maritte Sørensen

 

 

Lämna en kommentar