Joshî zu

Vad skulle du göra om du togs från ditt liv, vad det än råkar vara just nu, för att plötsligt vara en del av ett lag på fem superhjältar vars öde är att bekämpa onda monster som vill förstöra vår planet? Jag vet, det är en lång fråga att fundera över. Lägg då till att du rekryteras enbart baserat på vad ditt namn råkar syfta på. Rosengren, sa du? Grattis, här är en röd dräkt. Du är nu Röd.

Yuichii Fukuda (HK: Forbidden Superhero, Kids Police) återvänder till festivalen med en ny knäpp komedi. Den här gången tacklar han färglatt dräktbeklädda superhjältar som i lag bekämpar ondska. Här i väst är de mest kända genom Power Rangers otaliga serier och filmer, baserade på den japanska kultserien Super Sentai.

Vi följer fem vitt skilda kvinnor som rycks från sina liv för att bli informerade om att de nu är med i Joshi Zu (ordagrant: “Kvinnor”). De skickas för att bekämpa fantombestarna som antastar ett stenbrott (men som försöker förinta jorden, såklart), men de finner hela situationen ganska udda. Varför har de två blåa medlemmar i gruppen? Och alltså, vad ligger timlönen på egentligen?

Kortfilmen You sign here visas som förfilm.

 

Lämna en kommentar