High Kick Angels

Ah, en sån här film! En film som om den varit en leksak hade varit av sorten som ser ut som billig plast, men visar sig vara robust kolfiber. Ganska rolig kolfiber, också.

High Kick Angels är en film om en film som heter High Kick Angels. Skolans actionfilmsklubb, som idoliserar Bruce Lee och Jackie Chan över allt annat, bestämmer sig för att spela in en egen actionfilm. I en till synes övergiven skolbyggnad börjar de spela in sin film, men det tar inte långt tid innan problem dyker upp.

En förkärlek för kampsportsfilmer genomsyrar hela filmen, men med glimten i ögat. Alla fightscener (och det är ganska många) är välkoreograferade, roliga, snyggt men inte överdrivet hastigt klippta och har bra rytm. De uppvisar också en bra variation. Ibland är det stora grupper som får stryk av högtsparkande skolflickor, ibland är det ödesmättad envig. High Kick Angels lägger verkligen inte för mycket tid på handling och dialog, men lyckas ändå hinna med intressant karaktärsutveckling. Alla personliga konflikter mellan hjältar och skurkar sköts med hjälp av slag och sparkar. Och ibland med flöjt. Ja.

Kortfilmen Chauvinist pig visas som förfilm

 

Lämna en kommentar