Flora

Året är 1929 och ett gäng botaniststudenter ger sig ut på en två månader lång expedition i den amerikanska vildmarken, men när de kommer fram till campingplatsen är professorn de skulle träffat mystiskt försvunnen och en all proviant förstörd.

Studenterna låter inte de mystiska omständigheterna skrämma dem. De bestämmer sig för att fortsätta sin forskning utan översikt och för att lita på deras jaktgevär och fiskespön kan förse dem med mat. Men jakten på mat visar sig svårare än vad det tror när de märker att all fauna, alla djur, fiskar, fåglar och insekter har lämnat skogen. När studenterna hittar ett övergivet sågverk och en förmultnande spökstad inser de att orsaken till att allt liv försvunnit från skogen kan vara mycket hemskare än de tidigare förväntat.

Något farligt som gömmer sig i grönskan, men är det ett djur, ett monster eller något mycket mycket dödligare? Med flera dagar av vandring framför sig blir expeditionen till en kamp om överlevnad, där varje andetag kan vara livsavgörande.

Text: Jacob Habinc

Lämna en kommentar