Dragonetti – The Ruthless Contract Killer

Claudio Dragonetti är en Italiensk yrkesmördare – en av de bästa i branschen. Han hyrs in av Ivan, en lokal maffiaboss i Göteborg.. Han behöver Dragonettis tjänster för att bli av med två konkurrenter. Jobbet är inget särskilt egentligen. Detta är något som den erfarne yrkesmördaren gjort många gånger förut. Men den här gången går någonting fel och han mördar av misstag fel personer. Detta uppskattas varken av maffian eller svenska myndigheter och Dragonetti upptäcker snart att han är jagad från två håll.

Men Claudio Dragonetti har ett trumfkort som ingen av hans fiender känner till. Han har slutit en pakt med Satan – en pakt som gör honom i stort sett osårbar, det enda han behövde lämna i utbyte var sin egen odödliga själ.

Flitiga FFF-besökare känner säkert igen Dragonetti-karaktären från kortfilmen och festivalfavoriten Die Zombiejäger som vi visade 2005, men här tar regissören Jonas Wolcher klivet från kortfilm till långfilm. Och han gör det utan att tappa sin känsla för exploitation när den är som allra mest underhållande och Wolcher beskriver själv filmen som en mix av Hellraiser, Rambo och ichi The Killer. Låter som en perfekt midnattsfilm i mina öron!

Johan Barrander

Kommentarer
3 kommentarer till “Dragonetti – The Ruthless Contract Killer”
  1. Jonas Wolcher skriver:

    Tack för att jag får komma och visa filmen.
    Det har tagit 3 år att färdigställa den.

    Vi ses där.

  2. Martin Wikner skriver:

    Ska bli kul att se lite ”svenskt”!

Lämna en kommentar