Devil

Fem främlingar i Philadelphia inleder dagen med den mest vardagliga av rutiner. De stiger in i en hiss i ett kontorshus. På denna instängda plats tvingas de dela utrymme med människor de aldrig träffat förr. Ingen uppmärksammar någon annan, de kommer ju bara att dela några få ögonblick. Men vad som först verkar vara en helt vanlig hisstur visar sig vara allt annat än slumpen när hissen plötsligt fastnar. Ödet har en plan för dessa arma själar. Idag kommer dessa främlingar att avslöja sina mörkaste hemligheter för varandra, och samtidigt få betala för sina synder.

Långsamt och metodiskt övergår en smått irriterande situation till ren hjälplöshet och terror. Hemska saker börjar ske med passagerarna, en efter en, och misstankarna om vem som ligger bakom händelserna skiftar.. fram till dess att de får reda på den fasansfulla sanningen: en av dem är Djävulen själv.

Alltmedan de på utsidan förgäves försöker rädda dem, inser passagerarna att det enda sättet att överleva är genom att konfrontera den ondska som har lett dem dit de befinner sig idag.

Devil är den första installationen i The Night Chronicles, en serie skräckhistorier skrivna av M. Night Shyamalan (Sjätte sinnet, Signs) och som nu förs till vita duken med hjälp av unga, lovande filmskapare. Dessa talangfulla författare och regissörer samarbetar med Shyamalan för att göra hans historier levande, och samtidigt hitta nya sätt att skrämma oss fördärvade.

Devil är regisserad av John Erick Dowdle (Quarantine, The Poughkeepsie Tapes), baserat på ett manus av Brian Nelson (Hard Candy, 30 Days of Night) och en berättelse av Shyamalan.

I huvudrollerna ser vi bland andra Chris Messina (Julie & Julia, Vicky Cristina Barcelona), Logan Marshall-Green (Brooklyn’s Finest, Across the Universe) och Geoffery Arend (500 Days of Summer, tv-serien Trust Me).

Lämna en kommentar