Dead Snow 2: Red vs Dead

Det har gått timmar, eller kanske dagar, sedan nazistzombierna fick tillbaka sitt guld och Martin äntligen fick köra ner från berget, i tro om att han var fri. Men det är inte slut än.

Martin vaknar upp på sjukhuset, till dåliga nyheter. Eftersom det inte finns några tecken på nazistzombies tror alla att han har mördat sina vänner, och polisen väntar vid sängkanten för att förhöra honom. Sedan kommer doktorn in och berättar glatt att de lyckades sy fast hans arm igen, även om armen inte direkt var i strålande skick… Och, inte för att spoila allt, men zombierna är inte helt döda och begravda än.

Tommy Wirkola hoppar rakt upp i zombiesadeln (eller snarare stridstanken) igen för att ta ut all sin ilska mot en liten nordnorsk by, där vi bara kan anta att kvinnor med barnvagnar och ungar i sandlådor har gjort honom väldigt illa någon gång i hans liv. I tillägg till hus och folk krossar Død Snø 2 troper och tabun som de flesta zombiefilmer inte rör med tång. Wirkola har helt enkelt gjort en uppföljare som antagligen måste räknas som bättre, roligare och äckligare än originalet.

Kortfilmen Dring of the dead visas som förfilm.

 

Lämna en kommentar