Cargo

Året är 2267. Jorden är slutligen obeboelig efter år av miljöförstörelse, och större delen av mänskligheten lever på gigantiska rymdstationer. Många drömmer om att få besöka paradisplaneten Rhea. En dröm som är få förunnade, då det kräver en lång och kostsam resa.

Doktor Laura Portman är en av dessa drömmare, och för att få ihop pengar till resan för att återförenas med sin syster på Rhea, tar hon ett jobb på lastskeppet Kassandra. Efter en lång resa vaknar besättningen upp ur sin hypersömn, och snart upptäcker de att det är något som inte riktigt står rätt till i lastutrymmet…

Regissörsduon Ivan Engler och Ralph Etter har med Cargo skapat den första Schweiziska science-fiction filmen. Och vilken film det är! Trots att de haft en mycket modest budget att jobba med, så har de skapat en fantastiskt snygg, tät och välgjord film. Cargo må ha vissa likheter med andra pärlor inom genren som t ex Sunshine, Solaris, Event Horizon, men filmen står på sina egna ben och lyckas även baka in nutida samhällsproblem på ett bra och smart sätt.

Liksom var fallet i Duncan Jones hyllade och briljanta Moon från förra året,  lyckas Engler och Etter här med en liten budget skapa en stor filmupplevelse!

Johan Barrander

Lämna en kommentar