Torsdag: Skräck! Skräck! Skräck?!

När jag själv började gå på FFF så var det för få möjlighet att se skräck på bio, och inte bara de minsta gemensamma nämnare filmerna som faktiskt gick upp. Om du är som jag så har du en grym torsdag framför dig!

Först har vi en film som ger sig på den erkänt svåra subgenren found footage, men undviker att gå i den mystiska fällan att anta karaktärerna måste vara svin för att det ska vara relalistiskt. Men självklart bjuds också det som är bra med found footage, läskiga grejer och inlevelse!

Crone Wood går 19.00
Kortfilmens roll i modern skräck ska inte underskattas. Till exempel Saw började som en kort otäck fantasi. Skräckens intensiva känslomässiga stil passar utmärkt i kortformat och de mardrömmar som inte lämnar sig för en hel film får berättas utan störande kontext.

Kortfilmspaketet går 21.00

80-tals retron är mer inne än någonsin. I kvällens sista film är det ingen tillbaka blick som sådan utan bara 80-talets ethos som genomsyrar produktionen. Skräckkomedi ska ses på bio och helst mitt i natten och det är precis vad som bjuds!

Dead Shack går 23.00Varje kväll berättar festivalchefen Johan Barrander om sin tid med festivalen och diskuterar saker med intressanta personer. Notera att Talkshowen är innan sista visningen.

Johans talkshow Goodbye and goodnight hålls 22.45 på SF.

Lämna en kommentar