Blood-C! New York Underground!Blood-C! New York Underground!

Blood: the last vampire var en av filmerna som gav mig insikten att en berättelse kan berättas på den rena styrkan av bilder och action. Den ikoniska striden mellan cool antihjälte och shintodemoner tilltalar på ett direkt sätt och jag är fett taggad på att se den senaste delen av det underliga franchise som Blood har blivit till. Asura Girl går klockan 19.

Senare på kvällen så kommer vi att kasta oss in i punkestetik och firandet av wierdness som på något sätt är genrefilmens hjärta. Scumbag går klockan 21.

Du har väl inte missat att festivalchefen Johan avslutar sin decennielånga insats med talkshow varje kväll efter sista filmen? Ikväll har vi blivit lovade intervju med Scumbags regissör Mars Roberge och en av huvudrollsinnehavarna Debra Haden, plus anekdoter från Johans långa tid med festivalen! Missa inte! Blood: the last vampire was one of the movies that made me realize that a story could be told by merit of images and action alone. The iconic struggle between a cool antihero and shinto demons speaks to us in the most direct way and I’m psyched to see the lastest part of the strange franchise that Blood has become. Asura Girl is screened at 19.

Later in the evening we will dive into a world of punk aestethics and the celebration of wierdness that in some sense is the very heart of genre film. Scumbag is screened at 21.

You haven’t missed that festival director Johan ends his decennial commitment with a talkshow every night after the last movie, right? Tonight we’ve been promised an interview with Scumbag’s director Mars Roberge and lead actress Debra Haden, plus anecdotes from Johans long history with the festival! Don’t miss it!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply