Mélièstävlingen 2016

I år har Fantastisk Filmfestival den stora äran att dela ut dubbla utmärkelser som berör Mélièspriset! Dels den årliga Silvermélièsen (Méliès d’Argent) och dels den prestigefyllda Guldmélièsen, Méliès d’Or. Europas viktigaste pris för fantastisk film.

De nominerade filmer som har chansen att vinna en Méliès d’Or är de kort- och långfilmer som under året har vunnit en Méliès d’Argent på alla de europeiska, fantastiska filmfestivaler som är medlemmar i European Fantastic Film Festivals Federation. Här ingår även den lång- och kortfilm som vinner en Méliès d’Argent här på Fantastisk Filmfestival. Ni kan läsa mer om federationen och priset här: http://www.melies.org/

Prisutdelningen för Méliès d’Argent kommer att ske onsdag kväll den 26 oktober kl. 19, innan visningen av Psychonauts, The Forgotten Children på Kino. of  at cinema Kino.. Prisutdelningen för Méliès d’Or äger rum lördagen den 29 oktober kl. 21, innan visningen av Hentai Kamen: The Abnormal Crisis.

 

Läs mer om de nominerade filmerna för Méliès d’Argent och Méliès d’Or och vår eminente jury!

Lämna en kommentar