Turbo Kid inviger festivalens MalmödelTurbo Kid to open the Malmö part of the festival

Om exakt 3 veckor drar första delen av årets Fantastisk Filmfestival igång! Och vi gör det med en av årets absolut bästa och mest fantastiska filmer; Turbo Kid!

Som vi meddelat tidigare så har vi i år delat upp festivalen i 2 delar. Den årliga huvudfestivalen flyttar en månad i tiden och äger nu rum de sista 10 dagarna i Oktober med ett hejdundrande avslut på Halloween. Men redan nu i slutet av September på vår vanliga tid så bjuder vi på 4 dagars filmfest på Spegeln i Malmö.

Det hela inleds med en invigningsceremoni torsdagen den 24 September klockan 21.00 som sedan följs av en visning av den briljanta Turbo Kid. Sedan tar vår årliga Meliestävling över, där 6 långfilmer och 6 kortfilmer kommer kämpa om den åtråvärda Melies d’Argent och en chans att vinna Melies d’Or för årets bästa europeiska fantastiska film på den stora finalen i Trieste senare i år. Tävlingsfilmerna kommer meddelas inom kort tillsammans med all information ni behöver angående biljetter, fester osv.

Vi ses i biomörkret i slutet av September!

 

 

 

 

 

 

TURBO KID
I en postapokalyptisk framtid möter en ung ensamvarg en mystisk flicka. De blir vänner, tills den sadistiske ledaren av ödemarken, Zeus, kidnappar henne. Pojken måste nu trotsa sina rädslor och bege sig till ödemarken för att utrota ondskan som råder där och rädda flickan.This years Lund International Fantastic Film Festival will kickoff in exactly 3 weeks! And we’ll do it in style with one of this years best and most fantastic films, Turbo Kid!

As we’ve alluded to earlier this years festival will be broken up into two parts. The main festival will move to the last 10 days of October with one heck of a finale on Halloween. But we’re giving you 4 days of movie mayhem at Spegeln in Malmö in our regular slot at the end of September!

It will all start with the opening ceremony on thursday September 24th at 9pm followed by a screening of the brilliant Turbo Kid. The rest of the weekend will host the annual Melies Competition were 6 features and 6 shorts will vie for the coveted Melies d’Argent and a chance to go on to compete for the prestigous Melies d’Or for the years best european fantastic film at the final at the festival in Trieste. The films in competition as well as all information you’ll need regarding tickets, parties etc. will be unveiled very soon. So watch this space!

TURBO KID
In a post-apocalyptic future, THE KID, a young solitary scavenger obsessed with comic books must face his fears and become a reluctant hero when he meets a mysterious girl named APPLE. Despite their efforts to keep to themselves, ZEUS, the sadistic and self-proclaimed leader of the Wasteland, plagues THE KID and APPLE. Armed with little more than blind faith and an ancient turbocharged weapon, THE KID learns of justice and friendship and embarks on an incredible journey to rid the Wasteland of evil and save the girl of his dreams.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply