Sensoria får Europapremiär på FFF i LundSensoria to have it’s European premiere at LIFFF

Innan vi på torsdag låter Turbo Kid kicka igång årets Malmödel av Fantastisk Filmfesival (Spegeln, 24-27 september) vill vi passa på att bjuda på en liten sneak peek på en av de filmer som vi kommer att visa på vår ordinarie festival i Lund 22-31 oktober.

Det är alltid en alldeles särskild glädje att kunna visa filmer som har producerats i regionen och i år har vi den stora äran att bjuda på Europapremiär av en film som inte bara är en lokal produktion utan även regisserad av en person som har betytt och fortfarande betyder mycket för Fantastisk Filmfestival och dess utveckling.  Filmen heter Sensoria och regissören, Christian Hallman. Hallman har dessutom skrivit manus tillsammans med en annan viktig festivalräv och fd ordförande, Måns F.G. Thunberg.
Filmen blir årets centerpiece den 28 oktober och vi kommer även att bjuda in till mingel och delar av teamet bakom filmen kommer finnas på plats.

Sensoria är en suggestiv psykologisk thriller som följer Caroline, en kvinna i 30-årsåldern som har förlorat allt och alla som stått henne nära. I ett försök att börja om och trevande skapa ett nytt liv flyttar hon in i en gammal lägenhet. Snart börjar det dock gå upp för henne att allt inte står riktigt rätt till i det gamla lägenhetskomplexet och hos dess hyresgäster och att hon dessutom inte är riktigt så ensam som hon trott sig vara.

Filmen har världspremiär på genrefilmfestivalernas Rolls-Royce, Fantastic Fest i USA den 27 september, och har redan blivit omnämnd som en av genrefilmerna att verkligen se framemot i år. Vi sällar oss till skaran av förväntansfulla!

Sensoria Official Trailer

Before we let Turbo Kid kick-start this year’s Malmö part of the festival (Cinema Spegeln, 24-27 September) we would like to offer a little sneak peek at one of the film treasures which will be screened at our regular festival in Lund, October 22nd to 31st.

It is always a very special and profound joy to be able to screen films that have been produced in the region. This year we have the great honor to host the European premiere of a film that is not only a local production but also directed by a person who has meant and still means a lot to our festival and its development. The film is called Sensoria and the director, Christian Hallman. Just to sprinkle the film cake with even more festival greatness, Hallman also wrote the script together with another important festival fox and former head of the board, Måns FG Thunberg. The film will be this years centerpiece on and will screen October 28th and we’ll have drinks and the team in attendance!

Sensoria is a psychological thriller which follows Caroline, a woman in her late thirties, who has lost everything she cares for in the world. In the search for a new beginning, she moves into an old apartment and quickly begins to realize that she is not as alone as she thought she was…

The film celebrates it’s world premiere on September 27th at the Rolls-Royce of genre film festivals, Fantastic Fest in Austin, Texas and has already been mentioned as one of the genre films to look forward to this year. The buzz is on and we sift us the crowd of super excited!

Sensoria Official Trailer

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply